Artesis Plantijn University College Antwerpen

Antwerpen er en nydelig by, med historie tilbake til middelalderen. Nærmeste storby er Brussel.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen (AP Antwerpen) ble grunnlagt i 1995. Universitetet har rundt 3500 studenter fordelt på fire campuser som ligger i Antwerpen.

Institutt for sosialfag har inngått en Erasmus+-avtale med AP Antwerpen for studenter som studerer barnevern eller sosialt arbeid. Universitetet har et tilrettelagt semester for studenter som ønsker å få innsikt og kompetanse på fagområder som ikke blir tilbudt på UiS.

Fakultet for utøvende kunstfag har en Erasmus+-avtale innenfor dans og jazz. Studentene studerer da ved Royal Conservatoiresom er en del av AP Antwerpen.

Bachelor dans - Exchange students.

Undervisningsspråk

Engelsk.

For studenter som skal ha praksisopphold, er det en fordel å kunne noe belgisk flamsk for å få best mulig utbytte av oppholdet.

Krav om språkkunnskaper

Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Praksisstudenter:
I tillegg må studentene lære så mye flamsk (belgisk) som mulig før utreise. Studentene trenger ikke å ta en test for å bevise nivået av flamsk.

Karakterkrav

Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt

2 praksisplasser for studenter på bachelor i barnevern og sosialt arbeid.

Utøvende kunstfag:

Antall plasser er ikke gitt, det vil avhenge av antall søkere og hvor mange studenter utvekslingsstedet har kapasitet til å ta imot det aktuelle semesteret. Dette innebærer at det stort sett alltid er konkurranse om plassene, og at det legges stor vekt på kvaliteten på søknaden din.

Informasjon om praksisplasser - helsefag

Praksis i Sosialt arbeid og barnevern:

Artesis har ansvar for å finne praksisplasser til studenter fra bachelorprogrammene i sosialt arbeid og barnevern på UiS. Tidligere har studenter hatt praksisplass i to organisasjoner. Den første er en lavterskel organisasjon som arbeider med barn og unge i Antwerpen. De kommer dit utenom skoletid, og arbeidsoppgavene omhandler miljøterapi rettet mot barna / ungdommene, i tillegg til samarbeid med kolleger, foreldre og offentlige instanser. Den andre praksisperioden har vært en frivillig organisasjon som arbeider med å hjelpe ofre for menneskehandel i Antwerpen. Brukergruppen har hovedsakelig vært voksne, og denne praksisplassen passer derfor best for sosionomstudenter. Arbeidsoppgavene har bestått av å hjelpe brukere med praktiske gjøremål som omhandler søknadsskriving, besøk på offentlige kontorer, følge til legebesøk m.m. Gjennom praksisperioden skal studentene skrive 12-15 oppgaver på engelsk til sin faglærer i Belgia, og det vil bli gitt veiledning på disse. Oppgavene omhandler refleksjon om erfaringer fra praksisplassen.

Informasjon om skolepenger

Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitet.

Stipendmuligheter

Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Merk at det kan være aktuelt med språkstipend for studenter som reiser på praksisopphold. Les mer her: Språkkurs (lanekassen.no)

Studenter på videreutdanningsprogrammet for utøvende musikk kan dessverre ikke motta Erasmus+-stipend.

Semesterorganisering

Høstsemester: September-februar

Vårsemester: Februar-juni

Detaljert akademisk kalender.

OBS! Vårsemesteret for praksisstudenter går fra siste uken i januar til slutten av juni. Praksisstudenter må legge inn en ekstra uke i forkant for obligatorisk helsesjekk.

For studenter på utøvende dans: Høstsemesteret ved denne institusjonen avsluttes ikke i desember, slik som ved UiS. Det kan derfor være utfordrende å få avlagt 30 studiepoeng når man er på utveksling. Ta kontakt med emneansvarlig for Internasjonalt semester for å diskutere mulige løsninger.

Valg av emner

Studiepoeng i utlandet

30 ECTS = 30 studiepoeng

Bolig

Plantijn er en mindre institusjon og har ikke egne studentboliger. Studenter får imidlertid hjelp til å finne bolig.

Informasjon om bolig.

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Belgia.

Vaksiner

Praksisstudenter må ta hepatitt B-vaksine.

Flere spørsmål?