Studiet gir kunnskap om psykisk helse og rusproblematikk, og ferdigheter til å anvende denne i møte med brukere, pårørende og tjenesteytere.
2 år, heltid
120
Norsk
25
Om studiet
Forståelser og definisjoner av psykiske helseutfordringer og rusbruk har endret seg over tid. Nasjonale føringer framhever betydningen av å se rusavhengighet og psykiske lidelser i sammenheng, noe som gjenspeiles i dagens behandlingsideologi og innenfor forskning.
I løpet av studiet vil du tilegne deg innsikt i problemstillinger og faglige utfordringer innen fagfeltet på både individ-, gruppe- og samfunnsnivå, og får reflektere kritisk både over dagens helse- og ruspolitikk og helsetjenestetilbud.
Innholdet i masterstudiet bygger på en samfunnsvitenskapelig-, humanistisk- og helsefaglig tradisjon. Målet er å bidra til ny kunnskap om rusmiddelbruk, psykisk helse og uhelse, og hvordan velferdsstaten møter disse fenomenene.
Studiet består av obligatoriske emner (70 sp), et valgemne (10 sp), og en masteroppgave (totalt 40 sp). Gjennom valgemnet og masteroppgaven kan du velge ulike temaer å fordype deg i.
UiS har et godt læringsmiljø med dedikerte og dyktige forelesere, både fra universitetet og eksterne. Undervisningen har også integrert brukerperspektivet som gir en mer helhetlig forståelse og innsikt i hvordan man best kan støtte enkeltpersoner innen rus- og psykisk helsearbeid.
Hva kan du bli?
Som utdannet med master i rus og psykisk helsearbeid kan du jobbe med mennesker som sliter med alvorlige psykiske helseplager og rusproblematikk. Du kan arbeide klinisk i:
- kommunale helse- og sosialtjenester
- spesialisthelsetjenesten
I tillegg kvalifiserer du til stillinger i helse- og sosialsektoren der det blir lagt vekt på å initiere og gjennomføre forskning, utviklings- og utredningsarbeid, undervisning og kvalitetsutvikling.
Videre utdanning
Studiet kvalifiserer for å søke opptak til ph.d.-programmet i helse og medisin ved UiS.
Vi møter ulike mennesker med et bredt spekter av utfordringer. Det beste med min jobb er å kunne jobbe brukerrettet, i tråd med menneskets behov, ressurser og ønsker.
Opptakskrav
Bachelorgrad i sykepleie, sosialt arbeid, vernepleie, ergoterapi, fysioterapi eller tilsvarende 3-årig profesjonsutdanning innenfor disse områdene.
10 % av studieplassene kan tildeles søkere med følgende opptaksgrunnlag:
- Fordypning av minimum 80 studiepoengs omfang innenfor helse- eller sosialfaglig med relevant klinisk praksis, eller
- Integrert utdanning av minimum 120 studiepoengs omfang innenfor helse- eller sosialfaglig.
Spørsmål om søking og opptak?
Slik søker du opptak til 2-årig master.
Kontakt oss
Send oss spørsmål om søking og opptak.
Hva er snittet?
Derfor bør du søke
Master i rus- og psykisk helsearbeid gir deg mulighet til å få en dypere forståelse av kompleksiteten og nødvendig kompetanse for å møte det stadig økende behovet innen dette viktige fagfeltet. Denne utdanningen anbefales på det sterkeste!
Liknende utdanninger
Livet som student i Stavanger
Kontakt oss
Avdeling for folkehelse