Hefte: Lesing i skolebiblioteket

Skjønnlitteraturen har alltid hatt en stor og viktig plass i skolebiblioteket. Men elevene skal også arbeide med et utvidet tekstbegrep og bygge kunnskap basert på informasjon fra flere kilder enn læreboka. Med sin vekt på læringsstrategier, digital kompetanse, informasjonssøk og kildekritikk legger læreplanen føringer for arbeidet med informasjonskompetanse i skolen. Dermed utfordres framtidas skolebibliotek til å tenke nytt.

Publisert Sist oppdatert
Forside: Lesing i skolebiblioteket. Illustrasjon: Tegning fra et bibliotekmiljø

Heftet Lesing i skolebiblioteket tar utgangspunkt i et vidt skoilebibliotekbegrep. De fysiske rammene er selve bibliotekrommet med samlinger av bøker og annet materiale, teknisk utstyr, arbeidsplasser, undervisningsrom og personalressurser. Men dagens skolebibliotek består også av andre ressurser: elektroniske informasjonskilder, lydfiler, film, elektroniske spill og kommunikasjonsprogram. En slik omfattende skolebibliotektjeneste kan fungere som et viktig verktøy i skolens pedagogiske virksomhet.

Skolebiblioteket representerer en rekke ulike innfallsvinkler til lesing. I heftet har vi har forsøkt å samle stemmer som viser at hverken skolebibliotek eller lesing bare er én ting. Det blir også presentert en rekke eksempler fra skoler.

Heftet er utviklet i samarbeid med Program for skolebibliotekutvikling ved Universitetet i Agder, og er en del av veiledningsmateriellet Lesing er. Heftet er sendt til alle skoler i Norge. Flere eksemplarer kan bestilles fra Lesesenteret. Fra 1. september kan det også lastes ned fra Lesesenterets nettsider.

Pris:
Heftet er på 46 sider og koster kr. 75.
ISBN: 978-82-7649-067-1

Bestilling:

Bestill heftet fra nettbutikken

Last ned:

Last ned heftet gratis i pdf-format.