Energi- og petroleumsteknologi – bachelor

Vil du være med og endre energisektoren? Dette bachelorprogrammet gir deg kunnskap om teknologier for å utnytte alle former for energi, som petroleumsressurser, sol, vind, vann og geotermi.  

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

3 år / 6 semestre

Studiepoeng

180

Antall studieplasser

45

Fører til grad

Bachelor i ingeniørfag

Poenggrense

2023: Alle kvalifiserte søkere fikk tilbud om studieplass.

Søknadsfrist

15. april via Samordna opptak.

Silje Marie studerer bachelor i energi- og petroleumsteknologi.

Om studiet

Bachelorstudiet i energi- og petroleumsteknologi utdanner ingeniører med en bred energikompetanse. Som student lærer du å overføre teknologikompetanse fra petroleumsindustrien til andre bransjer. De siste hundre årene har vært dominert av kull, olje og gass. I de kommende tiårene vil vi se en bredere miks av energiformer, spesielt innen fornybar energi. Det er utfordrende å møte det økende energibehovet – og på samme tid redusere CO₂-utslippene. Dette studieprogrammet gir deg derfor kunnskap om teknologier for å utnytte alle former for energi, som

  • petroleumsressurser
  • sol
  • vind
  • vann
  • geotermi 

Her får du en blanding av praktisk labarbeid og teoretisk undervisning.   

Studiet kvalifiserer til å søke opptak på flere ulike masterprogram. Se hvilke studieprogram som kan være aktuelle for deg etter fullført bachelorgrad.

Vi tilbyr også y-veistudiet i energi- og petroleumsteknologi, for deg som har relevant yrkesfaglig utdanning.

Praksis

Du kan velge praksis som en del av utdanningen din.

Dette gir deg praktisk erfaring og mulighet til å fordype deg i utvalgte problemstillinger. Du kan for eksempel ha praksis i en teknologibedrift, ved et forskningsinstitutt eller som en del av et større prosjektarbeid ved UiS. Praksis kan også skje i regi av et godkjent studentprosjekt ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Du må selv finne en arbeidsplass eller et prosjekt. Praksis i et studentprosjekt må avtales med instituttets faglig ansvarlige for det aktuelle studentprosjektet.


Sammen med arbeidsplassen og faglærer utarbeider dere en avtale/kontrakt og plan for hvordan praksisarbeidet skal gjennomføres og hvordan veiledningen av studenten skal skje. Evalueringen vil skje på grunnlag av en kritisk reflekterende rapport som du skriver, samt en presentasjon. Rapporten skal inneholder en drøfting av en nærmere spesifisert problemstilling knyttet til virksomhetens praksis, en refleksjon av eget bidrag til arbeidsstedets virksomhet, samt dokumentasjon på utført arbeid og attesterte timelister.

Jeg liker best laboratoriearbeid som vi har i de forskjellige fagene, det er interessant å prøve ut teorier i praksis.

Tobias Næss , student på energi- og petroleumsteknologi.

Slik er det å studere ved UiS

Andre utdanninger

Kontakt oss

Seniorkonsulent
51831715
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Fakultetsadministrasjonen TN
Kontor for utdanningsadministrative tjenester
Instituttleder
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Institutt for energi- og petroleumsteknologi