Energi, reservoar og geovitenskap – master 2 år

Vil du være med på å lede morgendagens energiskifte? Da er dette studiet for deg.

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

2 år / 4 semestre

Studiepoeng

120

Undervisningsspråk

Engelsk

Antall studieplasser

8 for nasjonale søkere og 4 for internasjonale søkere

Studiestart

August hvert år

Ordinær søknadsfrist

15. april for lokale søkere Søk på Master of Science in Energy, Reservoir and Earth Sciences i Søknadsweb:

Studentene kan ikke lære alt i klasserommet, vi trenger å komme ut i felt.

Om studiet

Dette Master of Science-programmet vil forberede deg på en karriere i energibransjen, der du vil bruke ny teknologi og kunnskap til å endre framtidens energiproduksjon.  

Energisektoren trenger fagfolk som forstår kompleksiteten i, og nødvendigheten av, en overgang til en bærekraftig energimiks. En kombinert utdanning i geovitenskap og reservoarteknologi vil gi deg muligheten til å spille en nøkkelrolle i framtidens lavutslippssamfunn. 

Her vil vi gå i dybden på temaer innen geologi og geofysikk, reservoarfysikk og -kjemi, produksjon av olje og gass, CO2- og H2-lagring, reservoar-evaluering og -simulering, energiomstilling og beslutningstaking.  

Etter studiet kan du få deg en interessant jobb, for eksempel i energisektoren. Du kan jobbe med olje- og gassleting, karbonfangst, -utnyttelse og -lagring, vei- og tunnelbygging, gruveindustri, eller forskning og utvikling.   

Masterprogrammet er tett knyttet til Nasjonalt senter for bærekraftig bruk av energiressurser (NCS2030). Senteret skal blant annet bidra til at Norge imøtekommer FNs bærekraftsmål om å oppnå nullutslipp innen 2030.  En av hovedoppgavene til NCS2030 er utdanning. Gjennom masterprogrammet får du mulighet til å jobbe med aktuelle problemstillinger sammen med senterets forskere og prosjektpartnere, gjennom utplassering eller i forbindelse med masteroppgaver.  

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i realfag, ingeniørfag eller tilsvarende, som inkluderer minst 10 sp matematikk.

Utfyllende regler for opptak.(PDF)

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i geovitenskap, reservoarteknologi eller tilsvarende, som inkluderer minst 20 sp matematikk (minimum 10 sp matematikk og 10 sp matematikk/statistikk) og 30 sp i geovitenskap, reservoarteknologi og/eller emner innen undergrunnsressurser.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C

Utfyllende regler for opptak (PDF)

Det som er så unikt med dette studiet, er at du faktisk får jobbe med det ute i felt.

Ann Michelle van Achterberg , student

Slik er det å studere ved UiS

Andre utdanninger

Spørsmål og svar

Svar på de vanligste spørsmålene om dette studieprogrammet.

Hvilke karrieremuligheter har jeg etter studiet?

Avhengig av hvilke emner du velger, kan du få en karriere som enten geolog, geofysiker, petrofysiker, undergrunnsdataforsker eller reservoaringeniør. Mens de fleste som har tatt lignende mastergrader ved UiS tradisjonelt er ansatt i olje- og gassindustrien, jobber stadig flere geoforskere i andre sektorer, for eksempel innen fornybar energi eller gruvedrift. I tillegg har du muligheten til å jobbe med undervisning og forskning, eller ta en doktorgrad knyttet til energi, reservoar eller geovitenskap.

Hvilket språk undervises det på?

Engelsk.

Kan jeg jobbe mens jeg studerer?

Dette er et fulltidsstudium, men studentene kan finne tid til å jobbe deltid i løpet av studiet. Det anbefales ikke å opprettholde heltidsarbeid under dette studieprogrammet.

Jeg har ikke en ingeniørbachelorgrad. Kan jeg fortsatt ta denne graden?

Ja, denne mastergraden er ikke en ingeniørgrad. For mer informasjon, se opptakskravene.

Siden geologi er en del av studiet, er det feltekskursjoner?

Ja, det er obligatoriske ekskursjoner som en del av kursene. Studentene kan ikke lære alt i klasserommet, vi trenger å komme ut i felt.

Finnes det studentorganisasjoner eller linjeforeninger?

Ja, det er et aktivt studentliv på instituttet med linjeforeninger for alle bachelor- og masterstudenter.

Er det mulig å ta studiet som fjernstudent?

Noen av emnene som inngår i studiet kan tas digitalt som fjernstudent. Flere av fagene på programmet har imidlertid obligatorisk laboratorievirksomhet, noe som krever at man er tilstede. Du kan alltid rådføre deg med studiekoordinator eller forelesere dersom du lurer på om et bestemt emne kan gjennomføres digitalt.

Kan jeg ta kurs på Svalbard som en del av graden?

Ja, som student hos oss anbefaler vi at du tar kurs ved Universitetssenteret på Svalbard (UNIS) som en del av graden din. UNIS har ledige kurs både i vårsemesteret, høstsemesteret og sommerkurset. Ta gjerne kontakt med UNIS-kontakt Karina Sanni: karina.sanni@uis.no eller sjekk UNIS sin hjemmeside for mer informasjon.

Når og hvor kan jeg reise på utveksling?

Vi anbefaler tredje semester som utvekslingssemester, men det er også mulig å reise på utveksling i andre semester. Vi har flere avtaler i og utenfor Europa.

Kan jeg ta enkeltemner ved UiS?

Ja, vi tilbyr en rekke ulike enkeltemner som du kan søke på. Søknadsfristen for høstsemester er 1. juli - 1. august, og for vårsemesteret er søknadsfristen 1. november - 1. desember.

Kontakt oss

Rådgiver
51831145
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Fakultetsadministrasjonen TN
Kontor for utdanningsadministrative tjenester
Førsteamanuensis i geoteknikk
51832284
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet
Institutt for energiressurser