Finn innhold
Vis 307 treff
Vi blogger om læringsmiljø i skole og barnehage og tar for oss ny forskning og pedagogiske problemstillinger. Vi tar ofte utgangspunkt i tema fra en pågående skoledebatt, en hendelse eller et tema lyssatt av andre. Her går vi mer i dybden ved å knytte til andre kilder, fra andre og egne fagmiljø – som bøker, artikler eller forskning som kan være aktuell å dykke dypere inn i.
Nyhet
For Zlatko Tripic (32) ble fellesskapet i fotballen en viktig faktor for at han kom seg igjennom grov mobbing i oppveksten. Nå ønsker Viking-kapteinen å bruke sin posisjon som rollemodell for barn og unge for å fremheve fellesskapet og bekjempe mobbing.
Hva kjennetegner barnehagemiljø hvor barna opplever høy grad av trivsel? Og hvordan oppfatter egentlig barn sin egen barnehagehverdag? Det er spørsmål dette prosjektet skal finne svar på.
Nyhet
BRP, en av verdens ledende produsenter av powersport-produkter, blir hovedsponsor for verdens største konferanse om mobbing.
På denne siden finner du informasjon om Læringsmiljøprosjektet pulje 9 (2025 - 2027).
Nyhet
Mange lærere er usikre på hvordan de skal undervise i livsmestring. Den nye boka «ROBUST» kan gi lærere veiledning og råd til hvordan de kan undervise i temaet samt bidra til å stimulere barn og unges sosial og emosjonelle kompetanse.
Nyhet
Studentene på bachelor i skolefritidspedagogikk ved UiS er blant Norges mest fornøyde pedagogikk-studenter. – Stor stas, sier studiekoordinator.
Uteskole kan gi bedre læring, helse, motorikk, sosial forståelse samt virke stressregulerende. Nå skal forskningsprosjektet «Naturen som læringsarena» finne ut mer om hva god uteskole er, og hvordan undervisningen utenfor klasserommet kan bli best mulig.
Her finner du en alfabetisk oversikt over avsluttede prosjekter med lenker til prosjektsidene. Klikk på "les mer" for å få opp lenke til det enkelte prosjektets nettsider.
Læringsmiljøsenteret har til enhver tid en rekke forsknings- og utviklingsprosjekter. Under finner du en alfabetisk oversikt.
Videreutdanning for ansatte i barnehage som ønsker å styrke sin kompetanse i arbeid med de eldste barna i barnehagen innen det sosiale og emosjonelle området og innen livsmestring.
Mange skular synes det er vanskeleg å vite korleis ein skal jobbe med det tverrfaglege temaet «Folkehelse og livsmeistring». Forskarane i prosjektet LIFE håpar å kunne kome med tydelegare anbefalingar til skuleeigarar, rektorar og lærarar.
Hvilke faktorer påvirker selvreguleringen til førsteklassinger? Det skal forskerne i SELFICON-prosjektet undersøke.
Nyhet
Lukt er den mest oversette sansen mennesket har som også har et stort potensial for læring, mener Natalia I. Kucirkova, som er aktuell med en ny bok om temaet.
Kan ferdigheter som emosjonsregulering og lærende tankesett hjelpe elever til å øke deres engasjement for skolearbeidet? Ja, viser funn fra ny doktorgrad.
Made by Ramsalt Lab and Sopra Steria