Velkommen til bokbad med forfatter Liv Bjørnhaug Johansen og påfølgende panelsamtale om kvinnehelse og bruk av kunstig intelligens i helsetjenesten.
Det er over ett år siden kvinnehelseutvalget la fram sin rapport som konkluderte med at kvinnehelse har lav status og ikke er et prioritert felt. Hvorfor er det så mye ved kvinnekroppen vi ikke vet noe om? Hvorfor har det ikke blitt gjort noe med disse kunnskapshullene?
Vi inviterer til et utvidet bokbad med forfatter Liv Bjørnhaug Johansen, som presenterer sin bok «Diagnose: kvinne - hvordan kvinnehelse havnet i medisinens blindsone». Bokbadet etterfølges av en panelsamtale hvor linjene trekkes fra kvinnehelse til bruken av kunstig intelligens (KI) i utvikling og digitalisering av helsetjenester. Kan kvinnehelsens plass i medisinens blindsone føre til skjevt datagrunnlag når KI benyttes til å utforme nye helsetjenester? Kan KI-basert helsetjenesteutvikling gå på helsa løs for halvparten av befolkningen?
Arrangementet er en del av Forskningsdagene i Stavanger-regionen, og et samarbeid mellom Universitetet i Stavanger og Sølvberget bibliotek og kulturhus.
Varighet ca. 75 minutter. Gratis arrangement som er åpent for alle.
Om forfatteren
Liv Bjørnhaug Johansen er forfatter, sykepleier og seniorrådgiver i kvinnehelse ved Norske Kvinners Sanitetsforening. Hun skriver samfunnsaktuell sakprosa.
I 2023 gav hun ut boken "Diagnose: kvinne" der hun gjennom kvinners egen fortellinger, forskning og historie tegner opp et bilde av hvordan kjønnsskjevhetene i helsevesenet rammer kvinner på ulike måter.
Hvorfor er det så mye ved kvinnekroppen vi ikke vet noe om? Hva er grunnen til at kunnskapshullene ikke blir tettet? Og hva kan gjøres for at kvinner som Annie Thora, Cathrine og Britta ikke skal havne i helsevesenets blindsone?