Ønsker du å bli praksislærer eller å kunne veilede nyutdannede barnehagelærere og andre barnehagetilsatte? Da er deltidsstudiet ved Universitetet i Stavanger noe for deg. Dette er et deltidsstudium som består av faglige samlinger og selvstudium.
30
1. mars
Om studiet
Profesjonsveiledning i utdanning og yrke er et videreutdanningstilbud innenfor feltet veiledning. Tilbudet er praksisrettet og skal bidra til å kvalifisere praksislærere i barnehagelærerutdanningen til å gi veiledet, vurdert og variert praksisopplæring i barnehagekontekst.
Dette er i tråd med retningslinjene for barnehagelærerutdanningen. I tillegg kvalifiserer denne utdanningen til veiledning for nytilsatte/nyutdannede barnehagelærere (tidligere Profesjonell veiledning for nyutdannede) i tråd med nye retningslinjer for veilederutdanning fra Utdanningsdirektoratet (UDIR).
Innholdet i emnet har fire gjennomgående hovedtema:
- Læring, profesjon og etikk
- Organisasjons- og læringskultur
- Barnehagelærerarbeidet og praksislærerrollen
- Veiledning, tradisjoner og metoder
Emnet har et omfang på 30 studiepoeng og tilbys som et deltidsstudium over to semester; høst og vår. Undervisningen består av faglige samlinger og selvstudium slik at du kan studere og delvis være i jobb samtidig. Det kan også bli godskrevet som 'profil 2' i masterutdanning innen barnehagevitenskap.
Barnehageeier kan ved søknad til UDIR, få dekket opp for vikarutgifter. Det er tre samlinger på to dager hvert semester, til sammen 12 dager. Studiestedet er Universitet i Stavanger, campus Ullandhaug.
Søkere med utenlandsk studiebakgrunn må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kravene som stilles i Nasjonal forskrift om opptak til høyere utdanning, § 2-2.
Samlingsdatoer
Høst 2024
- 18. - 19. September
- 16. - 17. oktober
- 27. - 28. november
Vår 2025
- 22. - 23. januar
- 19. - 20. februar
- 26. - 27. mars
Søk økonomisk støtte til å ta utdanningen
Flere av UiS sine videreutdanninger inngår i ordningen Kompetanse for framtidens barnehage. Dette er et slikt emne.
Når et emne er med i ordningen Kompetanse for framtidas barnehage (KFB) kan det søkes økonomisk støtte gjennom Utdanningsdirektoratet. Det innebærer at barnehagen du jobber i kan søke om tilretteleggingsmidler som dekker utgifter til vikar mens du deltar på samlinger eller annet i forbindelse med studiet.
Støtten søkes det på gjennom Udir. Merk at søknadsfristen for støtteordningen kan være en annen enn fristen for selve emnet du vil ta.