Sykepleie – bachelor

Som sykepleier jobber du med mennesker som har behov for helsehjelp. Utdanningen gir deg kunnskapen og de praktiske ferdighetene du trenger for et viktig og meningsfullt yrke i helsetjenesten.

Sist oppdatert
Fakta
Varighet

3 år, heltid

Studiepoeng

180

Antall studieplasser

315

Følg oss

Instagram

Linjeforening

Parasjuk - linjeforeningen for sykepleier- og paramedisinstudenter NSF Student lokallag

Praksis

Ja, du er i praksis halvparten av studietiden

Poenggrense

2024: Alle kvalifiserte søkere fikk tilbud om studieplass

Søknadsfrist

15. april 2025 via Samordna opptak

Sykepleierstudenter øver på praktiske ferdigheter
Som sykepleierstudent får du øve deg på ekte pasientsituasjoner i trygge omgivelser. Slik utvikler du ferdighetene dine og lærer hvordan du kan møte ulike utfordringer du kan møte i jobben. (Foto: Elisabeth Tønnessen).

Om studiet

Jeg hadde ikke jobbet i helsevesenet før. Måten jeg ble tatt imot i praksis ga meg en veldig god første opplevelse av sykepleieryrket!

Pernille Molteberg

Hva kan du bli?

Traineeprogrammet gir innblikk i ulike avdelinger på sykehuset. I stillingen vil jeg over to år rullere på sengeposter innen ulike fagfelt som medisin, kirurgi, psykiatri og akuttmottak.

Praksisstudier

Samhandling med pasienter og pårørende er sentralt i sykepleierutdanningen. Derfor er du som sykepleierstudent i praksis halvparten av studietiden din.

Det har vært utrolig spennende å være i praksis. Det har gitt meg et godt innblikk i hva det vil si å være sykepleier og hvor varierte dagene faktisk kan være. 

Miriam , sykepleierstudent

Seks praksisperioder totalt

I løpet av praksisperiodene får du erfaring med hvordan det er å arbeide som sykepleier i ulike deler av helsetjenesten. Totalt gjennomfører du seks perioder med kliniske praksisstudier i løpet av utdanningsløpet.

Geografisk plassering av praksis

Disse praksisperiodene vil finne sted både innenfor spesialist- og kommunehelsetjenesten i Rogaland. Vi har avtaler med praksissteder som spenner seg geografisk fra Egersund til Rennesøy og Strand. Noen vil også kunne få praksis i andre omkringliggende kommuner.

Det er viktig å merke seg at du må være forberedt på å gjennomføre praksisstudier ved ulike institusjoner og i kommuner utenfor Stavanger, og følge praksisstedets arbeidstid.

Organisering

I løpet av studietiden vil du ha praksis innenfor sentrale faglige områder for å ruste deg godt for yrkeslivet som sykepleier.

  • På første studieår gjennomfører du på vårsemesteret 8 ukers praksis på sykehjem eller i omsorgsbolig i 2. semester.
  • På 2. og 3. studieår blir du delt inn i ulike praksisløp og gjennomfører 9 uker praksis hvert semester innenfor følgende områder: medisinsk praksis, psykisk helsearbeid, kirurgisk praksis og kommunehelsetjenesten.
  • 6. semester avsluttes med 6 uker spesielt rettet mot å fremme ansvar, samarbeid og selvstendig funksjon i sykepleieutøvelsen.
  • Du kan også ta en praksisperiode hos en av våre partnere i utlandet.
  • All praksisopplæring i utdanningen er obligatorisk, veiledet og vurdert. Gjennom praksisperioden får du oppfølging av en praksisveileder på praksisstedet og lærer fra Universitetet i Stavanger.

Les mer om praksis i helseutdanningene.

Å være sykepleier gir deg et hav av muligheter og du kan velge i mange spennende jobber! Du kan ta ulike master- og videreutdanninger, eller reise utenlands på oppdrag med Leger uten grenser, forsvaret eller andre organisasjoner.

Ingvild Trana , tidligere sykepleierstudent

Liknende utdanninger

Livet som student i Stavanger

Kontakt oss

Førsteamanuensis i sykepleievitenskap
51833279
Det helsevitenskapelige fakultet
Avdeling for kvalitet og helseteknologi