Vil du utforske språkets og litteraturens utvikling fra vikingtiden til i dag? Bachelor i nordisk gir deg verktøyene til å analysere og forstå både historiske og moderne tekster.
3 år / 6 semestre
180
Tilbud om praksis i 5. semester.
Reis på utveksling ved flere anledninger.
10
2024: Alle kvalifiserte søkere fikk tilbud om studieplass.
15. april via Samordna opptak.
Om studiet
- Utforsk språk og litteratur: Lær å analysere ulike sjangere, forstå språklig oppbygging og oppdag hvordan språk og tekst har utviklet seg gjennom historien.
- Fordyp deg i det du synes er spennende: Skriv en bacheloroppgave om en selvvalgt språklig eller litterær problemstilling, med tett veiledning underveis.
- Test ut det du lærer i et annet nordisk land – opp til flere ganger hvis du vil. Hovedsemesteret for utveksling er 5. semester. Du kan også velge å reise på ditt 3. eller 4. semester.
- Ta et praksisemne for 15 studiepoeng på 5. semester. Da blir du klar til arbeidslivet som venter når du er ferdig utdannet hos oss.
- Skreddersy utdanningen din etter hva du er interessert i. Første året tar du emner i nordisk. Andre året velger du mellom engelsk, religion og historie, eller et helt annet årsstudium ved UiS. Tredje året er det utveksling, bacheloroppgave og et fordypningsemne i nordisk.
Eg likte at faglærarane tok omsyn til kvar enkelt, og at vi hadde variert undervisning. Førelesarane var flinke, og veldig tilgjengelege. Vi opplevde å bli tatt godt i mot som språkstudentar!
Hva kan du bli?
Utdanningen i nordisk gir deg solid kompetanse i språk, kultur og tekst – ferdigheter som er høyt verdsatt i en rekke bransjer. Du kan jobbe innen næringsliv, reiseliv, kultursektoren, media, kommunikasjon eller forlag.
Med studier i nordisk er du godt rustet for jobber der kunnskap om språk, litteratur og kultur er etterspurt. Eksempler på yrker du kan kvalifisere deg for, er:
- Bibliotekar
- Norsklærer
- Journalist
- Kommunikasjonsrådgiver
- Kulturformidler
- Forlagskonsulent eller -redaktør
Videre utdanning
Du kan fortsette studiene ved UiS ved å søke deg inn på masterprogrammet nordisk og lesevitenskap.
Med en mastergrad i kombinasjon med praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), får du undervisningskompetanse i norsk.
Jeg valgte nordisk bachelor for å komme nærmere drømmen min om en jobb i forlagsbransjen
Spørsmål om søknad og opptak?
Kontakt oss
Vi fekk mellom anna prøve oss på norrønt og islandsk. Nesten litt eksotisk på sitt vis. Sjølv om språka er gamle er dei likevel levande i notida.
Få verdifull erfaring med praksis
Studerer du nordisk språk og litteratur ved UiS? Test ut drømmejobben gjennom praksisemnet på ditt 5. semester.
Dette er en unik mulighet til å teste ut arbeidslivet, bygge nettverk og skaffe deg erfaring fra felt hvor det ofte kan være vanskelig å få relevant erfaring fra.
Praksisemnet gir 15 studiepoeng. Det innebærer 225 timer på en arbeidsplass over 12 uker i det femte semesteret.
Vil du vite mer? Les om praksisemnet for humaniorastudenter ved UiS.